Rust in jezelf

Recensie door Xiaohe over het boek 'Stilte in beweging'.

Rust in jezelf

Vanuit rust in jezelf bewegen

Toen ik pas met qigong begon heb ik het boek ’Stilte in beweging’, geschreven door Linda Lehrhaupt, meegekregen om meer te leren over qigong. In het boek zitten verhalen die me verder hebben geholpen te begrijpen waar het in qigong en taiji om gaat, rust in mezelf en zonder te letten op hoe ik eruit zie beweeg ik. Het gaat om het gevoel van verbinding en mezelf overgeven aan het moment. Mijn ego mag achtergelaten worden.

Lichaamsbewustzijn

Vooral in het begin van mijn qigong avontuur wist ik niet wat de bedoeling was van de bewegingen die ik aan het doen was maar ik voelde van alles gebeuren, lichaamsdelen die een andere positie aannamen en samenwerkten, emoties die opgesloten zaten konden weer bewegen. Door de verhalen uit ’Stilte in beweging’ snapte ik dat dit is waar het omgaat. Hierdoor ontstaat rust in mezelf. Ik streste niet langer over of ik de juiste beweging doe en of dat eruit zou zien zoals ’t hoort.

Persoonlijke aandacht nodig om bewegingen te leren

Door het boek kon ik gemakkelijker bij de rust in mezelf komen. Moeilijker voor mij was om de taiji of qigong bewegingen, die in het boek beschreven staan, op te volgen. Ik heb er wel van geleerd door erover te lezen en meer van de theorieën (verwerkt d.m.v. persoonlijke verhalen) te leren. Gelukkig heb ik Helen die veel van die bewegingen doet waar ik tijdens de les naar kan kijken en die mij af en toe aanwijzingen geeft. Het verhaal waar ik ontzettend van genoot en die mij veel heeft geleerd over qi, is het verhaal over de demonstraties van verschillende martial arts meesters in een bijeenkomst ze droegen mooie pakken en lieten indrukwekkende bewegingen zien. Uiteindelijk komt er een meester die qi beheerst……

Deel je ervaring

Pagina printen