Alle blogs met trefwoord: Leven is veranderen

Benedictijns timemanagement

Aan het einde van jouw dag ook wel eens een ontevreden gevoel? Die ene klus duurde veel langer dan je dacht. Je werd steeds afgeleid. Dat wat je gedaan wilde hebben is niet af en je vraagt je af wanneer je het wel kunt oppakken.

Groeien tot voorbij jouw einder

In mei waren we getuige van onstuimige groei in de natuur; zelfs door het asfalt heen kwamen paardenbloemen omhoog. Omdat wij kinderen van moeder natuur zijn, mogen ook wij groeien ondanks en vaak ook dankzij onze omstandigheden.

Je overtuigingen lostrillen

In de cel zijn het de genen  die zorgen dat de cel zich kan vermenigvuldigen. De celwand is het brein, zo lees ik in het boek van Bruce Lipton ‘De biologie van de overtuiging’. Vele onderzoeken en 2/3 van het boek verder concludeert hij, dat het de omgeving is die bepaalt of de eigenschappen, die in het DNA gecodeerd zijn, zich ook manifesteren. Ontdoe je van negatieve overtuigingen over jezelf en schep een heilzame omgeving, is zijn advies. 

Met aandacht bewegen

Van de week kwam Ilse een kennismakingsles meedoen. Al snel voelde ze zich warm en had ze aangename tintelingen in haar armen. Ze was hierdoor compleet verrast, omdat ze voor haar gevoel alleen maar rustige bewegingen had gemaakt. Ze ging met twinkelende ogen en een ontspannen gezicht naar huis.

ritme

We zijn ingebed in ritme. Na een dag komt de nacht. De seizoenen wisselen elkaar af. Je hart klopt. Een inademing volgt op een uitademing. Uitgerust kun je aan het werk. Ritme is de hartslag van het leven.

Stevig in je schoenen staan

Je enkels vormen de overgang van je voeten die op de vloer staan naar je benen, romp en hoofd die naar de hemel oprijzen en je oog in oog met de wereld doen staan. Gezonde enkels zijn soepel en veerkrachtig. Je kunt met lichte tred je plaats in dit leven innemen.

Verandering gewenst

Het leven is een voortdurende stroom van verandering. Je ademt in en je ademt uit. Het is dag. Het is nacht. Deze veranderingen zijn vanzelfsprekend. Anders wordt het met een verkoudheid, een reorganisatie, ouder worden, een scheiding, een verkeersongeval om maar een paar veranderingen te noemen. In die situaties wensen we verandering. We willen van de narigheid af. Toch kan het moeilijk zijn de door jou gewenste verandering te realiseren.

Wie ben jij?

‘Wie ben jij?’ is een vraag waar vele filosofen zich mee bezig houden en hebben gehouden. Eén van de bekendste antwoorden is dat van Descartes (17de eeuw): ‘Ik denk, dus ik ben’. Een heel ander antwoord op deze vraag ligt diep in ons lichaam verborgen. Daar stroomt je energie door de acht wondermeridianen. Deze meridianen of energiebanen maken jou tot een uniek wezen dat deel is van het grotere geheel. De eerste vier wondermeridianen ontstonden bij de bevruchting van de eicel. Zij gaan over wie jij bent. De andere vier wondermeridianen ontwikkelden zich later in de zwangerschap. Zij gaan over hoe jij je verhoudt tot je omgeving.

Wondermeridianen, recensies over de workshops

In het najaar van 2019 kon je 3 workshops over de wondermeridianen met als overkoepelende titel ’Verandering gewenst’ volgen.Elke workshop heeft een deelnemer een recensie geschreven. Deze vind je hieronder.