Alle blogs met trefwoord: Ontspannen

Chinees nieuwjaar 2019

Op 9 februari kwamen ongeveer 20 mensen samen om met elkaar Chinees Nieuwjaar te vieren. We waren te gast op de boerderij van HeelDier Centrum in Doorn. Helen Panneman, energetisch dier therapeut bij dit centrum, vertelde ons over het karakter van het varken en wat wij hiervan kunnen leren: Doe datgene waar je je goed bij voelt, geniet van het leven, organiseer het goed voor jezelf; alleen dan kun je ook anderen helpen.

ontspannen

Het is buiten grijs en het motregent. Ik vertrek naar het Noorden. Elke kilometer die ik rijd, lijk ik meer en meer van mijn beslommeringen achter me te laten. Na de stad Groningen breekt de zon door; ook in mij. Ik voel me ontspannen. Even later sta ik met mijn schildersezel bij Noordpolderzijl. Ik schilder zowel de weidsheid van het Wad als de kleinste zeehaven van Nederland. De tijd verstrijkt en desondanks word ik niet moe van het staan. Langzaam vult mijn doek zich. Met elke streek op mijn doek zie ik meer van mijn omgeving. Ik voel zowel de weidsheid als de kracht van dit kleine haventje in mezelf. Aan het einde van de dag laat ik vol trots mijn schilderij aan de andere schilders zien. Dit is wat ik gezien heb. Ik ga blij en vol energie naar huis.

ontspannen op zaterdag

Geregeld kun je op zaterdag van 10.00 – 16.00 uur meedoen met een workshop van Vol-ledig. De workshops hebben wisselende thema’s. Zo stond op 18 mei 2019 de workshop ‘Ontspannen kaken’ op programma. Deze was tot stand gekomen, omdat ik de afgelopen tijd geregeld zowel binnen als buiten mijn lessen de verzuchting hoorde ‘wat een gespannen kaken heb ik. Hoe kom ik daarvan af?’. Esther vertelde me, dat haar tandarts opmerkte dat haar gebit begon te slijten. Voor haar was het een verrassing, dat het niet normaal blijkt te zijn dat je voortdurend je kiezen op elkaar houdt. Zowel qigong als core awareness bieden een schat aan oefeningen om bewustzijn in je kaakgewrichten te krijgen en ze ontspannen te houden. Ik besloot daarom de workshop ‘ontspannen kaken’ aan te bieden.

Pathways to stillness

Gary Irwin-Kenyon, ISBN: 9781460289013 

Weekend vrij, weekend jij 2019

Ingrid:in stille gratiebeweeg jij – volmaakt in Zenjouw ziel rustgevendIk ben leeg …dat bleek de bedoeling Elk jaar organiseert Vol-ledig een ‘weekend vrij, weekend jij’. Verdeeld over het weekend trainen we 7 uur rondom een bepaald thema. Dit jaar vierden we ‘weekend vrij, weekend jij’ van 29 t/m 31 maart 2019. Het thema was ‘verbinden’. Dit thema verkenden we met qigong, core awareness en meditatie. Ditmaal konden we van het natuurvriendenhuis Allardsoog in Eén-West een zaal gebruiken die wijds uitzicht gaf over de velden (in de tekening rechts boven). Alleen dit al maakte onze geesten ruimer. Zaterdagmorgen legde ik aan de hand van diverse filmfragmenten uit wat core awareness is. Je beweegt, net als een waterplant of een baby in moeders buik, van binnen naar buiten en weer terug. Op deze wijze kun je wat binnen in je leeft tot uitdrukking brengen in de buitenwereld. Hans:Indrukwekkende reis door koraalriffen en vruchtwater met een vriendelijke foetus. Dat bleek slechts voorspel. Ik blijk ook zelf te kunnen komen in de sfeer van gedragen worden, spontaan bewegen, opgenomen worden en bewogen door de ‘oersoep’. Mooie oefening met bijna leeggelopen ballen en deskundig begeleid door Helen.

YiJin daoyin

De boogschutter kijkt, spant zijn boog, kijkt opnieuw, schat zijn omgeving in, laat de pijl los en blijft met zijn ogen de pijl volgen tot deze zijn doel heeft bereikt.